miércoles, 4 de julio de 2012

Recuperem la residencia per a Sentmenat.


Al darrer ple de maig, el consistori amb amplia majoria, va aprovar la nova ubicació per la residencia i centre de dia a Sentmenat. Una proposta dels grups de govern, que amb les aportacions del grup a l’oposició del PSC i el recolzament del PP va possibilitar el tancament d’uns dels debats que més confrontació política ha originat els darrers 5 anys.
De tots és ben sabut el posicionament del grup Socialista en referencia a la residencia. Al darrer mandat 2003-2007 es va aprovar també per consens i per amplia majoria la ubicació del projecte de residencia i centre de dia a Can Peric, conscients de la greu mancança d’aquest servei al nostre poble. No obstant, tot tenir ja un projecte i un conveni de finançament amb la generalitat, el canvi de govern al 2007, amb la majoria de CiU  i les seves prioritats antisocials, va paralitzar tot el que s’havia assolit. Fins i tot el govern de CiU va decidir que no es faria a Can Peric, sinó que ells proposaven Cal Milionari, tot i els informes negatius dels tècnics i el que suposava perdre aquest espai públic. Una decisió únicament política, de la que vam fer campanya per salvaguardar els entorns de Cal Milionari.
Però la responsabilitat d’una oposició efectiva ha de valorar les oportunitats d’acords, més enllà de la lluita política i ideològica. És per això que el Grup Municipal Socialista, fent gala d’aquesta responsabilitat, va valorar amb esperit constructiu la proposta del nou govern de coalició.  Tot i que ens genera dubtes de com quedarà el projecte definitiu, i si finalment el podrem aprovar, creiem que el de menys ha de ser la ubicació, si aconseguim tirar endavant la posada d’aquest servei i mantenim Cal milionari com a espai públic.
Però ara el que toca és trobar el finançament  necessari per la residencia, ja que amb les polítiques de retallades del govern de la Generalitat i la greu situació del Consistori Sentmenatenc fa inviable una inversió pública, i només el sector privat podria fer-se càrrec d’aquest cost, tot i que haurem de veure en quines condicions.
Malgrat tot cal ser optimista, i esperem que els propers anys puguem veure aquesta residencia per als nostres avis i avies de Sentmenat.

No hay comentarios: