martes, 20 de marzo de 2012

SÍRIA NO POT ESPERAR


Vull fer-me ressò, del que és per a mi una ignomínia més de la hipocresia d'aquesta societat occidental, incapaç d'afrontar amb responsabilitat les seves obligacions adquirides referents als drets bàsics de l'ésser humà.
El PSC ha aprovat una resolució condemnant aquesta realitat sagnant i vergonyosa.

  • Segons estimacions de les Nacions Unides, a Síria, des de març de 2011, hi ha hagut més de 6.000 víctimes mortals, entre elles més de 400 infants, i desenes de milers de persones han resultat ferides o estan presumptament detingudes, mentre que desenes de milers han buscat refugi a països veïns o han estat desplaçades internament, com a conseqüència de la brutal repressió del règim contra la seva població.
  • Tot i la condemna internacional generalitzada, continuen la repressió violenta i les violacions dels drets humans per part les autoritats sirianes i les forces militars i de seguretat, incloses les tortures i la violència sexual contra la població civil.
  • A tot el país hi ha pobles i ciutats que estan essent assetjats i bombardejats per tropes governamentals, i l'accés als aliments i als medicaments resulta extremadament difícil, fet que ha causat un ràpid deteriorament de la situació humanitària de la població.
  • Tenint en compte la dramàtica situació del país i l’amenaça que suposa també per a l'estabilitat i seguretat del conjunt de la regió del Pròxim Orient, el Partit dels Socialistes de Catalunya:
  • Condemna amb la màxima fermesa la brutal repressió exercida pel règim sirià contra la seva població, inclosos els infants, en particular a la ciutat d'Homs; i reitera la seva solidaritat amb el poble sirià que lluita de forma no violenta per la llibertat, la dignitat i la democràcia.
  • Demana al règim sirià que posi fi immediatament a la brutal repressió contra la seva població i, en particular, la retirada immediata de les tropes i tancs de l'Exèrcit de totes les ciutats sirianes. També demana que s’aturi de forma immediata la repressió violenta contra manifestants pacífics i l'assetjament als seus familiars, la violència contra els treballadors humanitaris, i la tortura i la violència sexual infligida als opositors del règim, infants inclosos, i demana així mateix l’alliberament immediat de tots els manifestants detinguts, dels presos polítics, dels defensors dels drets humans, els blocaires i els periodistes, així com el ple accés al país de les organitzacions internacionals humanitàries i de defensa dels drets humans, així com dels mitjans de comunicació internacionals.
  • Demana al President Bachar al-Assad i al seu règim que lliurin el poder de manera immediata perquè pugui produir-se una transició pacífica i democràtica al país, que respongui a les demandes legítimes del poble sirià i es basi en un procés integrador de diàleg polític nacional amb la participació de totes les forces democràtiques i la societat civil del país, evitant una escalada de violència.
  • Valora molt negativament que el Consell de Seguretat de les Nacions Unides hagi estat incapaç reiteradament de donar una resposta a la dramàtica situació de la població civil siriana, i que Rússia i la Xina hagin exercit el seu dret de veto al Consell de Seguretat de les Nacions Unides per bloquejar el projecte de resolució sobre Síria, votant en contra de la transició pacífica proposada per la Lliga Àrab. També fa una crida als membres del Consell de Seguretat de les Nacions Unides, incloses Rússia i Xina, perquè compleixin les seves responsabilitats de vetllar pel respecte de les normes internacionals en matèria de drets humans a Síria.
  • Insta a la comunitat internacional, a la UE, al Consell de Seguretat de les Nacions Unides i a la Lliga Àrab, en particular, a impulsar accions conjuntes i coordinades dirigides a la protecció de la població civil i a facilitar l’assistència humanitària, de manera urgent, així com a la promoció d’una solució política i al manteniment de la pau al país i a la regió.
  • Finalment, fa una crida a la comunitat internacional a favor d'una investigació ràpida, independent i transparent per part del Tribunal Penal Internacional sobre la violació generalitzada, sistemàtica i greu dels drets humans i les llibertats fonamentals per part de les autoritats sirianes i les forces militars i de seguretat, a fi de garantir que tots els responsables d’aquests actes, que poden constituir crims contra la humanitat, rendeixin comptes davant la comunitat internacional.

No hay comentarios: